#

Központi telephelyünk: 1089 Budapest, Kőris u. 27. fsz. 1.
Telefon: 06-1-786-7632
06-1-786-3125
E-mail cím: ugyfelszolgalat@lapenztargep.hu

Új szoftveres pénztárgépek

A módosított 48/2013 NGM rendelet előírja, hogy a forgalmazóknak/gyártóknak módosítani kell a meglévő engedélyes pénztárgépeik szoftverét a rendelet álal előírt módon. Ráadásul a rendelet által előírt kiterjeszetetti körnek (autószerelő, masszőr, kozmetikus stb.) az új engedélyes szoftverrel üzemelő pénztárgépet kell megvásárolnia.

A módosított 48/2013 NGM rendelet előírja, hogy a forgalmazóknak/gyártóknak módosítani kell a meglévő engedélyes pénztárgépeik szoftverét a rendelet álal előírt módon. Ráadásul a rendelet által előírt kiterjeszetetti körnek (autószerelő, masszőr, kozmetikus stb.) az új engedélyes szoftverrel üzemelő pénztárgépet kell megvásárolnia. A határidőt elég szorosan alakították ki, mert 2016.09.30.-ig az említett körnek be kell szereznie az új szoftverrel ellátott pénztárgépet. Itt több probléma is felmerül, az egyik az, hogy jelenleg Magyarországon ilyen készülék nincs. A másik probléma, hogy az engedélykérelmeket is ugyanedig a határidőig kell beadni. Mivel ez a változtatás műszakilag nem egy egyszerű kérdés és az engedélyeztetési eljárás lefilytatására is szabott idő áll rendelkezésre, a forgalmazók az utolsó pillanatig várni fognak a kérelem beadásával. Viszont így biztosan nem lesz olyen pénztárgép, tehát a kiterjeszetti kör biztosan nem tudja megvenni az előírásnak megfelelő készüléket.

Mi lehet a megoldás?

Két megoldás létezhet. Az egyik, hogy a Minisztérium eltolja a beszerzési határidőt, vagy megengedi, hogy a nyugtaadási kötelezettségnek való megfelelőséget a jelen érvényben lévő pénztárgépek megvásárlásával teljesítsék az erre kötelezettek. Nem tudni még egyenlőre mi lesz a megoldás, de biztosan lépnie kell a Minisztériumnak az ügyben.

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok